De blauwe vlinder staat voor ons leven. Het is aan ons om te bepalen wat wij met dit leven willen doen.

 

Afgelopen jaren is er veel op mijn pad gekomen en hierbij is de blauwe vlinder voor mij niet alleen een mooi logo, maar staat het voor veel meer. Het logo heb ik samen met mijn man Jos de Bel ontworpen en is een heel proces geweest. Net zoals het proces van de rups en de vlinder, waarbij ik me nu pas realiseer hoe passend het logo eigenlijk is bij mijn eigen proces. In het logo zie je de vier puzzelstukken en die zouden ook kunnen staan voor mijn gezin Jos, ik en onze twee kinderen. Toen we bezig waren met het opzetten van mijn praktijk wisten we dat mijn man darmkanker had en we niet wisten hoe de ziekte zich verder zou gaan ontwikkelen. Dit hele proces zijn we met zijn vieren ingegaan en hebben hier elke keer weer keuzes gemaakt die op dat moment bij ons paste. Van dit hele proces hebben we een blog bijgehouden en daar gaat 1 april 2024 een boek van komen.

 

We wisten niet dat we met ons verhaal ook andere mensen inspireerde om anders naar het leven te kijken, omdat het voor ons gewoon was zoals het op dat moment was. Waarbij we het heel belangrijk vonden om dicht bij onszelf te blijven en de keuzes te maken vanuit wat voor ons goed voelt. We deelden ons verhaal met de mensen om ons heen, omdat we benaderbaar wilde zijn voor de mensen om ons heen en ze de vragen die ze hadden ook gewoon zouden durven te stellen. Dat de website zoveel meer voor ons zou gaan betekenen hadden we nooit kunnen bedenken toen ik de dag dat Jos de diagnose darmkanker kreeg aangaf dat ik deze website wilde opzetten. Het typen van de blogs is vooral voor Jos een manier geweest om zijn keuzes en proces van zich af te schrijven. 

 

Op 1 april 2023 is Jos overleden en hebben we hard gewerkt om zijn laatste wens uit te laten komen, namelijk een boek met daarin het verhaal van iemand die de ziekte zelf ook heeft gehad. Super trots dat het ons gaat lukken om dit voor elkaar te krijgen en als therapeut merk ik dat meer gezinnen wil gaan helpen die te maken krijgen met een ouder die ernstig ziek is of is komen te overlijden. Samen met het boek van Jos, mijn ervaring als ervaringsdeskundige en vak als speltherapeut wil ik me meer gaan richten op deze doelgroep om gezinnen meer met elkaar te verbinden en rouw en verlies meer bespreekbaar te maken.