Als je dicht bij jezelf blijft kun je ver komen

Gepubliceerd op 27 juni 2019 om 22:10

Ik dacht vroeger altijd dat ik geen mening had en snapte maar niet waarom dit was. Want ik wilde geen meeloper zijn, maar dat was ik wel. Tijdens mijn studie heb ik zoveel inzichten gekregen en zijn er zoveel stukjes van de puzzel in elkaar gevallen. Het is me nu duidelijk waarom ik het idee had dat ik geen mening had, ik voelde me gewoonweg niet veilig genoeg om een eigen mening duidelijk te uiten. Ik ben erachter gekomen dat ik mijn hele leven juist al een duidelijke mening en visie had. Deze deelde ik niet met de mensen om mij heen, maar droeg ik wel voor mezelf uit.

Ik hoor nu heel vaak terug hoe knap mensen het vinden hoe ik om ga en ben gegaan met de uitdagingen die op mijn pad zijn gekomen. Zelf ervaar ik dit helemaal niet als knap, omdat het voor mij de manier is hoe ik met de dingen omga. Al de ervaringen en hoe ik er mee om ben gegaan hebben me gebracht tot waar ik nu ben. Ik weet nu heel goed wat mijn kernwaarden zijn en die zie ik steeds weer terug komen. Het is zo een fijne ervaring om te voelen hoe veel energie ik krijg van wat ik nu doe. En dat door alleen maar mezelf te zijn en te doen wat ik leuk vind. Dat gevoel wil ik heel graag ook de kinderen laten ervaren die ik in de spelkamer ga behandelen en waarvan ik getuige mag zijn. Maar dat niet alleen ik hoop ook andere mensen te kunnen inspireren met mijn verhaal en hoe ik gekomen ben tot waar ik nu sta.

Ja mijn man heeft gisteren te horen gekregen dat hij een uitzaaiing heeft op zijn lever, maar hij heeft ook te horen gekregen dat de uitzaaiing op een gunstige plek zit om door middel van een operatie weg te halen. Het zal weer een zware periode worden, maar ik heb er zoveel vertrouwen in dat we hier als gezin nog sterker en hechter door zullen worden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.