Contact met mijn kleine meisje

Gepubliceerd op 24 januari 2024 om 20:18

Met dank aan Fuzz-et Praktijk de afgelopen periode weer contact mogen maken met mijn innerlijke kind. Zo een 5 jaar geleden na de geboorte van onze tweede en het nieuws dat mijn vader darmkanker had ben ik terecht gekomen bij een psycholoog. Ik had toen last van een somatoforme stoornis en een depressieve stoornis, want ja je mag niet zo maar naar een psycholoog toe. Ik had nog nooit gehoord van een somatoforme stoornis, wat een stoornis bleek waarbij psychische klachten tot uiting kwamen in lichamelijke klachten. Deze lichamelijk klachten had ik in de vorm van borstontstekingen, want ja niks of niemand kon me wijs maken om daarmee te stoppen 😁.

 

Deze psycholoog kwam tot de conclusie dat ik het verdrietige meisje in mij zelf moest troosten. Uhm ja leuk gezegd, maar ik kon daar echt helemaal niks mee. Ook in de opleiding kwam deze uitspraak terug tijdens de supervisie in combinatie met het ernstig ziek zijn van mijn man. Toen ik hoorde van mijn supervisor wat deze uitspraak met haar deed brak ik. Het werd me duidelijk dat ik me als jong kind heel eenzaam en alleen heb gevoeld en hoe heftig dit thema nu weer raakte aan mijn situatie, waarin ik te dealen kreeg met het feit dat mijn man dezelfde ziekte had waar mijn vader nog maar kort geleden aan was overleden. Ja het heeft processen in gang gezet.

Bij Fuzz-et Praktijk heb ik weer contact mogen maken met dit ontzettend mooie meisje in mij, de heerlijke kletskous met al haar mooie ideeën, energie en eigenheid. Super bedankt hiervoor!
Wat heb ik dan een mooi beroep, waarin ik dit mooie meisje in mij in kan inzetten om andere kinderen te helpen om d.m.v spelen zichzelf te helen en te ontdekken wat ze tot zo een mooi, bijzonder en authentiek mens maakt.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.