Gezien worden

Gepubliceerd op 10 september 2019 om 15:11

Dit filmpje bracht me in tranen en waarom? Ik denk door de basale essentie van echt in contact te zijn met de ander! Het deed me denken aan de tijd dat ik twee maanden in een kindertehuis hebt gewerkt in Roemenië. De kinderen kregen daar geen aandacht en affectie, werden behandeld als straathonden. Deze kinderen kregen alles wat ze nodig leken te hebben om te groeien, eten en drinken. Maar hier groeide ze niet van, terwijl ik ze wel hen zien groeien van geluk. Dat waren de momenten dat ik ze aandacht gaf dit tegen ze te praten tijdens het eten en met ze te spelen na de verzorgingsmomenten met de zelfgemaakte waterflesjes.

Hierin had ik rijst gedaan en wat een pret hadden ze door het vast te pakken en heen en weer te bewegen. Ja het ontroerd me ontzettend als ik hier aan terug denk. Nu weet ik dat het raakt aan mijn eigen thema vanuit mijn jeugd "eenzaamheid" en niet gezien worden. Ik geniet ervan om in verbinding te zijn met de anderen om me heen en weet hoe belangrijk het is om te voelen dat je er mag zij zoals je bent!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.