"Als je dicht bij jezelf blijft, kun je ver komen" 

 

 

Tamara de Bel


Oprichtster van De Vlinder Speltherapie. Ik ben gediplomeerd en geregistreerd speltherapeut in de omgeving van Tilburg. Mijn praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Speltherapeuten (NVVS)Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB), Register Vaktherapie, Stichting Zorggeschil (Quasir), Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ).

Tijdens mijn baan bij Amarant als ambulant gezinsbegeleidster ben ik met veel verschillende gezinssystemen in contact gekomen. Ik wilde meer kunnen beteken voor de kinderen die ik tegen ben gekomen in de gezinnen en die vast liepen in hun ontwikkeling door allerlei verschillende oorzaken. De opleiding tot speltherapeut heeft ervoor gezorgd dat ik nu kinderen die vastlopen of een zetje nodig hebben kan helpen door middel van spel. 

Voor mij zijn de afgelopen periode de puzzelstukken in elkaar gevallen, waardoor ik duidelijk voor ogen heb wat ik wil. Waar ik me eerst onzeker voelde, voel ik me nu zeker en sterk. Ik heb mijn kracht gevonden welke ik altijd al bij me droeg als kind, maar waar ik me nooit bewust van ben geweest. Ik gun het iedereen om deze eigen kracht te ontdekken en uit te dragen.

Ik zit in de commissie van de FVB-VVT, waarin ik me namens alle speltherapeuten inzet voor de belangen van de vrijgevestigde vaktherapeuten binnen de commissie.