Wie ben ik, ik ben Tamara de Bel die zo graag dezelfde naam wilde dragen als mijn kinderen. Ik heb Jos toen hij nog niet ziek was zelf ten huwelijk heb gevraagd. Gelukkig zei hij ja en zijn we op maandagmorgen gratis getrouwd in het bijzijn van onze kinderen en onze getuigen. Ik kon toen nooit bedenken dat ons leven nog geen 3 jaar later zo op zijn kop gezet zou worden. 

 

Wat kan je leven in 1x op zijn kop gezet worden. De diagnose darmkanker die we vrijdag 16 maart 2018 hebben gekregen is zo onwerkelijk dat we het heel graag willen delen met de mensen om ons heen. Op onze persoonlijke "de Belletjes" site willen we jullie meenemen op onze reis van komende periode.

Woensdag 26 juni 2019 knopen we een tweede verhaal aan de kanker vast. Er zit een tumor in mijn lever. Waarschijnlijk een uitzaaiing van de eerste tumor. Het ging net zo goed, maar daar vraagt kanker niet naar. Tam is net klaar met haar opleiding en heeft meteen haar eigen bedrijf gestart. Maar dat wordt overschaduwd door mijn kanker. Daar gaan we weer...

Woensdag 4 november 2020 wordt een derde tumor ontdekt. Weer op mijn lever. We gaan voor een operatie om ook deze te verwijderen. Twee weken later, woensdag 18 november, worden 2 nieuwe tumor op mijn longen en 1 nieuwe op mijn lever ontdekt. Dit maal beland ik van het bakje 'goede vooruitzichten' in het bakje 'onzekere toekomst'. Wat staat ons nu te wachten?

Wat ons te wachten staat is inmiddels ook duidelijk. 5 November 2021 hoor ik dat ik uitbehandeld ben. Er zijn meer uitzaaiingen en ze komen sneller terug dan de chirurgen kunnen opereren. Alleen voel ik me goed. Erg goed zelfs. Raar dat je doodziek kunt zijn maar niets door hoeft te hebben!

Totdat het begin maart 2023 ineens heel snel minder gaat, zoveel minder dat Jos veranderd in de oude man van 84 die hij gehoopt had te worden, maar niet op deze manier op een leeftijd van 43 jaar. Ook hier gaan we weer het beste van maken en zijn we ontzettend dankbaar dat hij nu bijna 5 jaar later wel herinnerd zal gaan worden door de kinderen.

En hoe snel het dan minder gaat, totdat het echt niet meer gaat is dan maar een kleine 5 weken. Op vrijdag 1 april 2023 is de dag dat Jos niet meer bij ons is en we hem hier moeten los laten. Op goede vrijdag 7 april 2023 heeft hij het afscheidsfeest gehad wat hij nog samen met zijn "Belletjes" heeft vorm gegeven en waar we met een fijn gevoel op terug kijken. De kinderen geven aan dat we nog steeds "de Belletjes", zijn en ze het fijn zouden vinden als ik de blogs wil blijven schrijven.

Jos wilde heel graag een boek schrijven over het proces wat hij samen met ons meemaakte om andere mensen te inspireren en te helpen. Hij heeft hierin al veel werk verricht en we gaan dit verder oppakken en afmaken. Het boek gaat klaar zijn eind maart 2024! Je kan hem alvast bestellen in de pre order via onze website. Op 1 april 2024 een jaar na het overlijden van Jos gaan we het boek officieel uitbrengen en kunnen we even stil staan bij het feit dat we hem dan al een jaar moeten missen ♥

 

Liefs de Belletjes ♥♥♥

 

Jos ♥ Tam

Joyce & Joey